BCN Polideportivo

La 41a Cursa ECI varia l’entrada a meta: LA TORNEM A CÓRRER, NO?

Leave a comment

Per Ferran Martínez-Aira

Amb la voluntat de millorar la fluïdesa dels participants de LaCursa d’El Corte Inglés (proper 7 d’abril) l’organització de la 41a edició ha decidit variar l’entrada a meta, que es manté a Plaça Catalunya, però no al seu interior. Si fins ara, en finalitzar el carrer Pelai, es girava a l’esquerra per encarar el centre de la plaça, enguany, els participants continuaran recte fins a meta, ubicada a l’alçada del Monument a Francesc Macià.
Així, el recorregut s’escurça en 127 metres, i té un nou total de 10,639 km que es poden fer també caminant en dues hores i mitja. La sortida del 7 d’abril a les 9,00 hores continua essent a Passeig de Gràcia-Gran Via per als atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat, i Plaça Catalunya per a la resta de corredors més populars amb dorsal-xip. L’entrada a l’interior de l’Estadi Olímpic de Montjuïc es manté com a punt més atractiu del recorregut.

La 41a Cursa d’El Corte Inglés, que estrena logo, compta amb 20.000 llitres d’Aquarius i 50.000 llitres d’aigua de Veri. Pel proper 7 d’abril s’han format a 1.300 persones del voluntariat corporatiu ECI. LaCursa es consolida com la prova més paritaria del calendari barceloní, on el nombre de dones ha superat el d’homes en els dos darrers anys. A més, també manté el seu esperit solidari, amb la FUNDACIÓ D’ONCOLOGIA INFANTIL ENRIQUETA VILLAVECCHIA com a entitat associada enguany i que celebra el seu 30è aniversari. LaCursa, com sempre, segueix sent gratuïta!

La 1ª Cursa ECI va començar el 1979 amb 17.184 inscrits. El 1994 va batre el record Guinness absolut amb 109.457 participants. El 2015 va batre el record mundial control xip amb 81.014 corredors i el 2016 el record europeu control xip amb 64.656 atletes. Tot i la pluja, l’any passat van córrer LaCursa 49.965 persones. El que escriu portarà el dorsal 10025 per retre homenatge a tots els que m’han ajudat a superar el cáncer limfàtic.

Com és habitual, diferents figures de renom i personalitats apadrinen LaCursa. Ernesto Valverde, Borja Iglesias, Pere Pons,  Fernando Belasteguín, l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell, Carlos Latre i Helena Garcia Melero son els padrins de la 41a Cursa ECI.

 

 

Leave a comment